Történetünk

A WazE Paracord története.

I.rész

Először is engedjétek meg ,hogy tegeződjünk illetve egyes szám első személyben beszéljek, hiszen mondhatni egyedül csinálom a WazE Paracordot de erre térjünk vissza később. Kezdjük az elejéről..

A miért…

A WazE Paracord a facebookon kezdte életét mint Paracord Karkötők. Az időpont 2010 novembere mikor is megláttam az interneten az egyik Airsoft webshopban egy ilyen paracord karkötőt. Na mondom ez tetszik rendelek egyet magamnak. Meg is tettem és 2 hét várakozás után kézhez is kaptam. Nagyon megvoltam vele elégedve bár picit nagy volt de mégis micsoda érdekesség. Annyira megtetszett ,hogy arra gondoltam ezt lehet én is megtudom csinálni. Elkezdtem utána járkálni a dolognak ,hogy hogyan is kell megkötni ezeket és honnan lehet beszerezni az alapanyagot hozzá. Sajnos mivel a Magyarországi kínálat eléggé konvertált a 0 hoz így elkezdtem nézegetni az ebay-t. Ahol megtaláltam egy külföldi beszállítót melytől rendeltem is 2-3 színt és pár csatot ,hogy megnézzem milyen. Egy hét elteltével meg is jött. Nagyon gyorsak és megbízhatóak.Ez az egy hét alatt sikerült is után járnom a kötési formáknak. Akkoriban csak a kobra és a king kobra kötéssel foglalkoztam. Mondom a többit majd megtanulom.

Első karkötőim egyike ACU színben készült. Bár látszik rajta ,hogy nem voltam benne valami profi (bár még most sem vagyok az hisz mindig tanul valamit az ember).

Sokat szenvedtem velük és az akkori elvárásoknak meg is feleltek. De gondoltam ,hogy miért ne csináljam komolyan. Egy kisebb összeget rászántam és rendeltem még több szint illetve kis csatot és nagy csatot is.

Paracord Karkötő

Mivel kellett egy név és itthon még szabad volt a választás ami azt jelenti ,hogy kevesen foglalkoztak ezzel a dologgal így kitaláltam ,hogy legyen a fent említett nevünk, mivel akkor még csak karkötőket készítettem. Ekkor jött a kérdés hol is kezdjem?

-Weblap? – ahhoz tárhelyet fizetni,fenntartani, domaint fizetni.

-Facebook? – ingyen hirdetés, ingyen tárhely képeknek és talán a barátaim által is eljut több emberhez

Így eset a választásom a második lehetőségre és létrehoztam első Facebookos oldalam (a sajátomon kívül)amely a Paracord Karkötő vált “híressé”. Ezt csak azért tettem idéző jelbe , mert bár nem sok rajongója volt/van mégis itt kezdődött minden és ezáltal kezdődött a rendelések menete.

II. rész.

Az első cél ,hogy meglegyen a 100 oldalt kedvelő hiszen ennyi embertől kezdve lehetett “saját címet” készíteni így hát máshol is elkellet kezdeni hirdetnem. Mivel airsoftoztam így kézen fogható volt ,hogy az országos airsoft fórumon a SOFTAIR-en is jelenjen meg egy hirdetés jellegű szöveg. Fel is kerül a hirdetés a Házi készítésű dolgok topicba. A másik fórum amelyre felkerült még a hirdetésem az a DARAF volt. Ezúton köszönöm az adminoknak ,hogy engedték a hirdetést. Egyre többen érdeklődték Privát üzenetben és E-mailben a karkötőkkel kapcsolatban. Mivel itthon nem igazán lehetett kapni ezeket így szabad piac volt és így kicsit merészebb árakkal kezdhettem eladni ezeket. Fejlődtem én is az oldal elérte a 100 felhasználót. Ekkor jött a gondolat ,hogy élek a “saját elérhetőséggel”. Sokat gondolkoztam ,hogy mi is legyen de végül az oldalnevét adtam meg ékezetek nélkül így legalább mindenki tudja mit is takar a link. Így jött létre a htt://facebook.com/paracordkarkoto elérhetőség amely azóta sokat bővült. Rengeteg kép és információ található fent. Érdemes ellátogatni oda és lájkolni 🙂 De térjünk is vissza eme írás eredeti céljához.

Teltek a hetek és a hónapok. Egyre “híresebb” lettem. Volt aki csak úgy emlegetett a “paracordos”. De a célom más volt. Nem híres akartam lenni hanem csak egy olyan ember aki megmutatja az embereknek ,hogy van a paracord kötél és mi mindent lehet vele csinálni és mi mindent lehet belőle készíteni. Így jött ,hogy már ne csak karkötőket készítsek hanem kulcstartókat és késdíszeket is. Amelyek újabb utána járással jártak és tanulással. Mivel jó papig is holtig tanul. Próbáltam barátaimnak is megmutatni és eljuttatni hozzájuk amit csak lehetett. Akkoriban bajtársammal Tsigával terveztünk egy Gyulai látogatást. A látogatás célja mint a nevében is benne van ismerősök meglátogatásáról szólt ám vittem oda is kis felszerelésemet ami majdnem mindig nálam van. Ezen a hétvégén sikerült megismernem a ZöldÖvezetes srácokat akiknek szintén megtetszettek a karkötők és ott rögtön el is készítettem párat. Eme találkozásnak köszönhetően meglett az első támogatónk egyike. Elkészült egy kép is amelyet lentebb láthattok.

Egyedi karkötőkkel készültem nekik amiket nagyon szívesen fogadtak és hordanak is. Ezen hétvégén jött létre még egy társulás amelynek köszönhetően a Paracord Karkötő csapata kibővült 2 főre. A második fő Tsiga aki rájött ,hogy is kell csinálni a Majom Öklöt. Mivel nekem elég volt a karkötők és a kulcstartók készítése és néha még sok is így megkértem ,hogy ha Majom Öklöt rendelnének azt teljesítse Ő. El is készült a bemutató példányokkal.

Mivel már nem csak karkötőkkel foglalkoztunk így kellett találni egy “cég nevet” ami utal a paracordra de mégis személyes. Sokat gondolkoztam rajta és végül így jutott eszünkbe a WazE Paracord név. Azért esett a választás erre mivel Tsigával a WazE nevű csapatban vagyunk benne amely eleinte csak online FPS játékokkal foglalkozott majd mi létrehoztuk a WazE Airsoft Teamet is. Maga a WazE csapatban 2004 óta vagyunk benne vagyis mi alapítottunk még rengeteg ismerőssel akikkel egy érdeklődési (America’s Army , Battlefield 2 stb.)körünk volt. Így személyesen is kötődtünk ehhez a névhez. A következő meglepetés egy telefonnal ért engem.

Folyt. Köv.

Reklámok

Történetünk” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s